Haber

İmamoğlu’na verilen cezaya ABD’den yanıt: Hükümeti hak ve özgürlüklere saygıya davet ediyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında YSK Başkan ve üyelerine hakaretten yargılandığı davada “halkı aşağılamak” suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. yollar zincirinde bir komite olarak çalışan hizmetkarlar”. Muhalefet liderleri karara sert tepki gösterirken, ABD’den konuyla ilgili açıklama geldi.

“HAYALİNDE OLDUK”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki karara ilişkin yazılı açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, “ABD, Türk mahkemesinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu 2 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırmasına ve yasaklamasına derinden üzüldü ve hayal kırıklığına uğradı. İmamoğlu’nun mahkumiyeti insan haklarına, temel özgürlüklere ve hukukun üstünlüğüne saygıya aykırıdır.” söz konusu.

“CİDDİ ENDİŞELİYİZ”

Price, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: ” TürkiyeUzun yargılama öncesi gözaltılar, teröre destek iddiaları ve iftira davaları da dahil olmak üzere, yargı tarafından sivil toplumun, medyanın, siyasi ve iş dünyasının liderlerinin devam eden tacizinden ciddi endişe duyuyoruz.

“HAK VE ÖZGÜRLÜKLERE SAYGI DUYMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

Türkiye insanlar ceza korkusu olmadan insan haklarından ve temel özgürlüklerinden yararlanabilmeyi hak ediyor. İfade özgürlüğü, barışçıl toplanma ve örgütlenme özgürlüğü hakkı Türkiye’nin anayasasında, uluslararası yasal yükümlülüklerinde ve AGİT taahhütlerinde yer almaktadır. Hükümeti, ‘hakaret’i düzenleyen yasalar kapsamındaki kovuşturmaları durdurmaya ve kamuoyu tartışması için açık bir ortam sağlamak da dahil olmak üzere tüm Türk vatandaşlarının hak ve özgürlüklerine saygı göstermeye çağırıyoruz.”

Kaynak: ANKA / Güncel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu